Răspândit în întreaga lume în zone temperate, crește în mediul rural și pe dealuri până la 1500 m. in inaltime
UZ:
Semințe
Planta
Caracteristici
Istorie și compoziție
Istorie și compoziție
Este un arbust spinos, înălțimea sa variază de la 100 la 200 cm. Are tulpini lemnoase fără păr, cu spini puternici, arcuite. Frunzele sunt compuse din 5-7 pliante ovale sau eliptice cu margini dințate. Florile roz au petale mari și nu sunt foarte parfumate. Înflorește în lunile mai și iunie. Fructele sale sunt boabe ovoide și cărnoase și colorate de la galben la roșu intens, numite „șolduri de trandafir”, ajung la maturitate toamna târziu.Această plantă îi datorează numele botanic „canin” lui Pliniu cel Bătrân, planta vindecase un soldat de rabie (boala transmisă de câini), datorită aportului unui decoct de rădăcini. De secole a fost considerată planta care vindecă toate bolile, atât de mult încât în Germania, a fost consumată în mod tradițional, în ajunul Anului Nou, ca o prevenire a infecțiilor. În Evul Mediu era folosit în mod obișnuit în remedii tradiționale pentru probleme respiratorii, iar fructele erau foarte populare în deserturi. Utilizarea acestuia a jucat un rol important în furnizarea de vitamina C copiilor britanici în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a înlocui sursa normală de citrice. Dacă putem admira dulceața și frumusețea trandafirului și ne putem baza pe nenumăratele sale proprietăți, trebuie să mulțumim zeului Bacchus. Legenda spune că zeul vinului s-a îndrăgostit de o nimfă și, ca de obicei, a încercat să o cucerească, dar ea a fugit îngrozită până a dat peste un tufiș. A încercat de mai multe ori să se ridice, dar Bacchus i s-a alăturat. După încheierea actului, Bacchus, triumfător și mulțumit de angajament, nu a ezitat să mulțumească tufișului, transformându-l într-unul roz, oferindu-i splendide flori de o culoare delicată roz, culoarea obrajilor nimfei sale. Este o plantă foarte bogată în acid ascorbic (vitamina C), care poate reprezenta până la 25% din greutatea plantei uscate, însoțită de alți acizi organici. Conținutul de flavonoide și mai ales de antocianidine este important.
Proprietăți terapeutice
Proprietăți terapeutice
Proprietatea antiinflamatoare găsește o utilizare importantă în inflamația acută care implică modificări ale membranelor mucoase nazale, ochilor și căilor respiratorii superioare, cu producerea ulterioară de flegmă. Datorită acestor proprietăți, măceșul este un remediu excelent în prevenirea alergiilor și în tratamentul rinitei, conjunctivitei și astmului datorat contactului cu polenul. Fructele sale mici au o concentrație ridicată de vitamina C, prezentă în cantități de până la 50-100 de ori mai mari decât cea de portocale și lămâi, motiv pentru care contribuie la întărirea apărării naturale. Vitamina C solubilă în apă favorizează absorbția intestinală a fierului. De asemenea, are o acțiune antioxidantă bună, în asociere cu vitamina A, vitamina E și seleniu. Această acțiune antioxidantă este prezentă în forma extractivă naturală, dar mult mai puțin în cea sintetică. Fumatul reduce nivelul acestei vitamine și, prin urmare, scade sistemul imunitar, chiar și alcoolul are această acțiune neplăcută în sistemul nostru imunitar.
Pregătirea și contraindicațiile
Pregătirea și contraindicațiile
Extract uscat nebulizat și titrat în vitamina C (până la 25%). Dozajul său zilnic variază de la 300 la 400 mg., Împărțit în două doze, de preferință între mese.Efectele secundare sunt în general legate de supradozajul său, pot provoca greață, vărsături, cefalee, arsuri la stomac, diaree, oboseală.
Măceșul
Obtineti aceste beneficii
Suplimentele noastre sunt concepute pentru a vă oferi vitalitate și stare bună, de aceea, acesta este produsul pe care îl recomandăm!