FAMILIE:
Malpighiaceae
HABITAT:
UZ:
Caracteristici
Istorie și compoziție
Istorie și compoziție
Acerola crește ca arbuști mici sau copaci (poate ajunge de la 5 la 15 m), are ramuri mici subțiri, frunzele alternative, pinnate, obvate și pe scurt pețiolate sunt verde lucios. Inflorescențele aranjate în racem poartă flori roșiatice. Fructul Acerola este o drupa cărnoasă, rotunjită, asemănătoare cu cireșul, este de culoare roșu pal și are un gust puternic acru similar cu cireșul, are 3 lobi cu diametrul de 1 până la 2 cm, conținând mai multe semințe mici. Acerola este o plantă arbustivă originară din Indiile de Vest, dar se găsește și în America de Nord, America de Sud, America Centrală, Texas și Florida.
Acerola conține de la 1% la 4,5% vitamina C sub formă de acid ascorbic și dehidroascorbic în porțiunea comestibilă a fructului, în plus, conține vitamina A Fitocomplexul constă, de asemenea, din prezența compușilor fenolici, cum ar fi flavonoidele și antocianinele (ciandin3O – ramnosid, quercetin, hiperosid și kaempferol); în cele din urmă există prezența unui ester metilat al acidului poligalacturonic, adică pectină.
Proprietăți terapeutice
Proprietăți terapeutice
Pregătirea și contraindicațiile
Pregătirea și contraindicațiile
Deoarece nu există referințe în textele oficiale, dozajul se bazează pe datele furnizate de literatură.
- Folosind extract uscat titrat la 25% în Vit. C, se recomandă o doză zilnică totală de 250 mg de extract.
- Folosind un extract uscat titrat la 50% în Vit. C, se recomandă o doză zilnică totală de 180 mg de extract.
Fructul Acerola nu are contraindicații reale, ar putea facilita formarea calculilor renali datorită unei secreții excesive de oxalat.